1682
post-template-default,single,single-post,postid-1682,single-format-standard,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Ghid practic pentru începerea unui business în administrarea blocurilor și condominiilor

Într-o țară în continuă dezvoltare precum România, administrarea eficientă a blocurilor și condominiilor reprezintă o necesitate crucială. Pornirea unui business în acest domeniu nu doar că poate aduce beneficii financiare, dar și contribuie la îmbunătățirea calității vieții locatarilor. Iată un ghid esențial pentru a începe un astfel de business în România, luând în considerare atestatul de administrator și conformitatea cu Legea 196/2018.

1. Înțelegerea Legislației Locale:

 • Studiați cu atenție Legea 196/2018 privind administrarea condominiilor în România pentru a înțelege cerințele legale. În contextul schimbărilor legislative, nu mai este suficient ca administratorul imobilului să fie o persoană fizică fără experiență în domeniu, ci este necesar să fie o persoană juridică, reflectând evoluția cerințelor și complexității creștine în domeniul administrării proprietăților.

2. Obținerea Atestatului de Administrator:

 • Pentru a putea desfășura activități de administrare a imobilelor, obțineți atestatul de administrator imobile. Atestatul este obținut după ce veți urma un curs autorizat pentru competențele profesionale conform standardului ocupațional cod COR 515303 și veți susține un examen de atestare pentru obţinerea Atestatului de administrator imobile la primării. Aici venim și cu o recomandare: Picon oferă cursuri de cea mai bună calitate în acest domeniu, iar trainerii sunt foarte implicați și buni profesioniști. 

3. Elaborarea unui Plan de Afaceri Solid:

 • Dezvoltați un plan de afaceri, inclusiv obiective, strategii de marketing, structura de costuri și proiecții financiare. Este important să fiți conștienți că o astfel de activitate implică multă muncă și multe ore de lucru atât la birou, cât și pe teren. În funcție de cum vă setați obiectivele financiare – puteți să apreciați dupa aproximativ 2 ani de activitate dacă aveți sau nu succes. Ca o recomandare – porniți cu așteptări mici pentru a rămâne opțimiști! Cu perseverență veți reuși tot ce v-ați propus la început, sau chiat veți depăși acele așteptări. 
 • Un alt aspect foarte important este să identificați serviciile pe care le veți oferi, cum ar fi gestionarea financiară, întreținerea clădirii, curățenie, mentenență preventivă sau corectivă și soluționarea problemelor cu locatarii.

4. Înregistrarea Business-ului:

 • Înființați o societate comercială înregistrând business-ul la Registrul Comerțului și obținând toate autorizațiile necesare de la autoritățile locale. Mai simplu spus, inițiați o companie SRL. 

5. Utilizarea unor Instrumente Eficiente de Administrare:

 • Investiți în software de administrare imobiliară, inclusiv în aplicații dedicate, pentru a facilita procesele de gestionare financiară, comunicare și monitorizare a activităților de întreținere. Aici avem și o recomandare HomeFile – platformă online de administrare.
 • Asigurați-vă că sunteți la curent cu noile tehnologii și soluții de administrare eficientă.

6. Respectarea Reglementărilor Legale:

 • Asigurați-vă că operațiunile dvs. sunt conforme cu Legea 196/2018 și cu orice alte reglementări aplicabile.
 • Consultați un avocat specializat sau un contabil cu experiență pentru a vă asigura că respectați toate obligațiile legale.
 • Faceți o asigurare de răspundere civilă a administratorului pentru a vă dovedi responsabilitatea și profesionalismul

7. Dezvoltarea unei Rețele de Contacte:

 • Colaborați cu furnizori de servicii pentru întreținere și reparații.
 • Participați la evenimente locale și construiți relații solide cu asociațiile de proprietari și alți profesioniști din domeniul imobiliar.

8. Promovarea Serviciilor:

 • Creați un site web profesional și folosiți social media pentru a vă promova serviciile.
 • Ofertați servicii personalizate și competitive pentru a atrage clienți noi.

În concluzie, începerea unui business în administrarea blocurilor și condominiilor în România necesită o atenție deosebită la detaliu și o conformitate strictă cu legislația în vigoare. Cu abilitățile potrivite și respectarea normelor legale, acest tip de afacere poate deveni un element esențial în dezvoltarea urbană sustenabilă și eficientă în țara noastră.

Experiența noastră în demararea afacerii în domeniul administrării de imobile în București este precum o călătorie plină de noutăți și reușite, iar misiunea noastră continuă să fie oferirea de servicii de cea mai înaltă calitate. Contribuim astfel la o gestionare eficientă și durabilă a proprietăților rezidențiale administrate de către noi

Pentru a afla mai multe despre serviciile noastre și cum putem contribui la întreținerea imobilului Dvs., vă invităm să vizitați website-ul nostru: www.adminexpert.ro. Suntem aici pentru a asigura o experiență confortabilă și lipsită de griji pentru toți locuitorii condominiului vostru.

 

No Comments

Post a Comment