200
post-template-default,single,single-post,postid-200,single-format-standard,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Locatar femeie

10 motive să participi la sedințele de bloc organizate de administrator

Ce zici de o ședință de bloc?

De fapt, din experiența statului la bloc, nu știm cum să fugim toți de astfel de ședințe … dar iată pe scurt cât de important este să participi!

cc

1. Blocul lor este și blocul tău! Ești proprietar și ai obligații, nu doar drepturi (vezi Legea 196 din 20 iulie 2018)

cc

2. Începi să îți cunoști vecinii. Chiar dacă nu ești o persoană sociabilă este important să ai cel puțin o vecină sau un vecin care te poate ajuta în cazul unor situații de urgență care pot apărea pe parcursul timpului.

cc

3. În cadrul unei ședinte se discută reparațiile necesare. Astfel vei putea să fii informat(ă) cu privire la cheltuieli sau să îți spui punctul de vedere în anumite privințe.

cc

4. De multe ori este nevoie de semnătura ta ca și locatar cu drepturi depline pentru aprobarea unor bugete sau activități în folosul condominiului. 

cc

5. Îți cunoști administratorul de bloc. 

cc

6. Poți să comunici informațiile necesare pentru calcularea cotelor de întreținere (schimbarea numărului de locatari în apartamentul tău etc. )

cc

7. Poți spune ce te deranjează și poți puncta aspectele care ai vrea să fie schimbate / îmbunătățite ( de ex. să nu se mai dea muzica la maximum de către vecinul de la etajul 3 sau faptul că în scara blocului curățenia lasă de dorit) 

cc

8. Tot aici se discută investițiile și sumele alocate. Acum este momentul să îți spui părerea dacă nu ești de acord!

cc

9. Poți cere păreri, date de contact și recomandări avizate pentru reparații individuale sau alte servicii de care s-ar putea la un moment dat să ai mare nevoie (service pentru centrala de apartament, instalator, zugrav, parchetar etc.).

cc

10. De multe ori problemele apărute se discută instant pe grupurile de WhatsApp sau Facebook, indiferent de mărimea condominiului. Cu toate acestea, întâlnirile face-to-face în cadrul ședințelor de bloc pot contura acel spirit de comunitate pe care toți îl apreciem.

 

Credem că este bine să știi … participarea ta ca și locatar la ședințele de bloc este obligatorie (vezi legea 196 din 20 iulie 2018)!c

2 Comments
  • badin

    ianuarie 28, 2023 at 8:53 pm Răspunde

    Informatii grozave. Noroc ca am dat peste site-ul tau din intamplare (stumbleupon). L-am marcat pe carte pentru mai tarziu!

  • Nenciu Renate

    ianuarie 28, 2023 at 11:01 pm Răspunde

    Mulțumim mult pentru acest feedback minunat!! Ne motivează să scriem în continuare și să venim cu alte informații! Noi postăm diferite informații și pe pagina de Facebook, poate vă vor fi de folos: https://www.facebook.com/AdminExpert.ro. Mulțumim încă o dată!

Post a Comment