206
post-template-default,single,single-post,postid-206,single-format-standard,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Locatarii și responsabilitățile lor în cadrul administrării unui bloc

Tocmai te-ai mutat în apartamentul pe care ți l-ai dorit de mult timp și vrei să te bucuri în liniște de căminul tău. Blocul este în zona preferată a orașului, vecinii sunt în majoritate tineri și simpatici din ce ți-ai dat seama la o primă impresie. De fapt, tu tocmai te-ai mutat și ai devenit parte dintr-o comunitate ce va funcționa ca un tot pentru mult timp de acum înainte.

Viața la bloc, în apartamentul dorit, înseamnă însă și câteva responsabilități, pe care este bine să le cunoști. Pornim de la ideea principală că tu ca locatar trebuie să te implici activ în tot ce înseamnă deciziile care se iau, discuțiile care se poartă pe anumite subiecte de interes la nivelul blocului.

Contează însă în măsură foarte mare administratorul blocului. Dacă administratorul este serios, rezolvă în timp util problemele apărute, respectă toate regulile și normele legilor în vigoare, comunică bine cu președintele, cenzorii și locatarii, viața la bloc va fi într-adevăr cea mai bună alegere pe care ai facut-o atunci când te-ai decis să te muți în apartamentul visat. Iar dacă administratrul este și o persoană modernă, care folosește o platformă dedicată administrării imobilelor și aplicații aferente, atunci chiar nu vei avea nicio problemă.

Fiecare bloc are o asociație care îi reprezintă pe locatari. De multe ori există situații dificile pentru că locatarii nu înțeleg că și ei trebuie să fie parte la toate deciziile care se iau.

Ce contează?

Aducem în discuție câteva aspecte pe care locatarii este important să le ia în considerare:

Participarea la adunarea generală a asociației de proprietari și la toate celelalte ședințe în care se discută probleme de interes ale imobilului

Implicarea activă în problemele blocului

Semnarea în cunoștință de cauză pentru toate deciziile luate în ceea ce privește imobilului

Întrebările și cererea de informații către comitetului executiv, președintelui sau adiministratorului

Comunicarea permanentă (de ex. un grup de WhatsApp al blocului)

Viața la bloc poate fi perfectă dacă există implicare din partea administratorului, președintelui de bloc, cenzorilor și nu în ultimul rând  … a locatarilor!

No Comments

Post a Comment