199
post-template-default,single,single-post,postid-199,single-format-standard,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Cum găsești „în 3 pași” cel mai potrivit și profesionist administrator de bloc?

Administrație pentru un condominiu înseamnă profesionalism și responsabilitate. Este un job în sine ce implică cunoștințe de contabilitate, disciplină financiară, capacitatea de luare rapidă a deciziilor în cazul unor urgențe, abilități de comunicare și .. onestitate. Chiar dacă unii dintre noi pornim de la ideea că administratorul este vecinul de la etajul 5, recent ieșit la pensie, ne dăm seama pe măsură ce aprofundăm subiectul că nu mai este nici pe departe vorba de așa ceva. Administrația nu este o joacă sau o ocupație de umplut timpul unui pensionar.

Administrația făcută în mod profesionsit înseamnă o companie specializată în administrarea de imobile, care preia toate responsabilitățile aferente, cu fondatori și parteneri specializați pe acest domeniu. Știați că orice companie care este specializată în astfel de servicii trebuie să aibă domeniul de activitate principal însăși administrarea condominiilor?

Recomandările

În era tehnologiei este normal să începi căutarea unui bun administrator pe net, Dai un search pe Google și îți apar nenumărați potențiali colaboratori. Din studii comportamentale realizate pe diverse segmente de populație, vedem însă că apare în ecuația căutării un concept denumit „încredere”, care joacă rolul hotărâtor în reușita colaborării. Dar încrederea nu este ceva ce poate fi contorizat de la prima întâlnire și nici măsurat. Aha .. acesta va fi un colaborator de încredere sau nu … Esențial este să faci cea mai bună alegere! Cum? Există 2 căi:

a. Verifici printre cunoscuții tăi și prin review-uri ceea ce ai găsit deja și ales de pe Internet, la „cold action”

b. Întrebi în stânga și în dreapta și ceri recomandari direct de la persoane pe care le cunoști, care colaborează deja cu administratori de condominii. Părerea lor este una avizată pe baza experienței de lucru efective.

„Chimia” între cei doi viitori colaboratori – administrator și președinte

Multe persoane spun că se bazează pe intuiție și că prima impresie nu le-a înșelat niciodată. Atunci când participi pentru prima dată la o discuție sunt foarte mulți factori care intervin și care îți formează acea impresie instant despre interlocutorul tău. Începând cu tonul vocii, fluența vorbirii, aspectul hainelor, abordarea modului de lucru și perspectiva despre administrația unui bloc, sunt doar câteva dintre aspectele care definesc acea „chimie” între oameni – are același sistem de valori? este o persoană pe care ne putem baza? este de încredere?

Profesionalism

Profesionalismul este partea cea mai importantă în contextul alegerii unui administrator. În primul rând un administrator profesionist va prezenta compania aferentă care va avea codul CAEN principal 6832 – Administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract. În plus persoana care va ocupa funcția de administrator trebuie să aibă Certificat de calificare profesională (indiferent că are studii superioare sau nu) în Administrare de condominii, eliberat de MInisterul Muncii și Autoritatea Națională pentru calificări. Modul de lucru este foarte important, de asemenea. Un mod de lucru modern, pe bază de platforme interactive, imprimante mobile, aplicații de plată și de vizualizare a consumului și indiciilor înregistrați în timp real aduc un plus de valoare și confirmarea lucrului bine făcut. 

Un administrator bun, potrivit cu cerințele postului înseamnă că locatarii se vor bucura de comunitate și nu vor fi stresați de diferite probleme apărute în condominiul în care locuiesc.

No Comments

Post a Comment